Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 75,979 εγγεγραμμένα μέλη και 2,560,551 μηνύματα σε 67,184 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 829 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο iSchool.

Εγγραφή Βοήθεια

Συλλογή Ασκήσεων Μαθηματικών Κατεύθυνσης Γ' Λυκείου

Demlogic

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Demlogic
Ο Demlogic αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ . Έχει γράψει 530 μηνύματα.

O Demlogic Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ , ∫∫∫∫dxdydzdw έγραψε στις 19:34, 26-08-12:

Αρχική Δημοσίευση από vassilakos
Αντε να βαλω και μια πανω στις συναρτησεις.....για να αναψουν τα αιματα.....!!!!
1]Δινεται η συναρτηση
(i)Να βρεθει το πεδιο ορισμου της f
(ii)Να μελετηθει η f ως προς την μονοτονια και τα ακροτατα
(iii)Να λυθει η εξισωση

2]Δινεται η συνεχης συναρτηση ...για την οποια ισχυει οτι:

(i)Να δειχθει οτι ο z ειναι πραγματικος αριθμος
(ii)Να βρεθει για ποια χ ισχυει οτι
(iii)Να αποδειξετε οτι
(iv)Να αποδειξετε οτι

Y.Γ: Η δευτερη ασκηση ειναι απο διαγωνισμα ΠΑΛΟΥΚΙ στο σχολειο!!!!!
με αμφιβολιες παραθετω την λυση μου.
2]

α) θετω |z-i|=αΕR , |z+i|=βER
και εχω
α f(x) + β f(1-x) = α+β (1)
στην συνεχεια θετω 1-x=u και εχω
α f(1-u) + β f(u)= α+β
αλλαζω την μεταβλητη σε x και γινεται
α f(1-x) + β f(x) = α + β (2)
αφαιρω κατα μελη τις (1) , (2) και εχω
α f(x) - α f(1-x) + β f(1-x) - β f(x) = 0 <=>
α ( f(x) - f(1-x) ) - β ( f(x) - f(1-x) ) =0 <=>
(α-β) ( f(x) - f(1-x) ) = 0 (3)

αν f(x)-f(1-x)=0 τοτε f(x)=f(1-x) τοτε x=1/2 αφου f 1-1
αρα για x≠1/2 ειναι και f(x)-f(1-x)≠0
οποτε απο την σχεση (3) για x≠1/2 εχω
α=β αρα |z-i|=|z+i| και με λιγες πραξεις z=z' οπου z' ο συζυγης του z αρα zER
ομως επειδη ο μιγαδικος z δεν ειναι συναρτηση του x θα ισχυει για καθε xER οτι zER και |z-i|=|z+i|

β) απεδειξα οτι ειτε |z-i|=|z+i| και αφου zEC* z≠0
αρα η αρχικη γινεται
f(x)+f(1-x)=1+1
f(x)+f(1-x)=2 (4)

για x=1/2 , 2f(1/2)=2 => f(1/2)=1

αρα f(x)>1 => f(x) > f(1/2) => x>1/2

γ) βαζωντας ολοκληρωμα στην (4) με τα απαιτουμενα ακρα, σπαζωντας το ενα ολοκληρωμα και κανωντας αλλαγη μεταβλητης βγαινει το αλλο ολοκληρωμα και με λιγες πραξεις βγαινει, ας το κανουν οι μικροι

δ) για x=0 εχω 0=1 αδυνατο να το αποδειξεις :-P
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DimitrisMat

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη DimitrisMat
Ο DimitrisMat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 223 μηνύματα.

O DimitrisMat έγραψε στις 11:27, 29-08-12:

Γειά σας,
αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε αυτή την απλή άσκηση γιατί έχω να πιάσω μαθηματικά κάποια χρόνια και δεν είμαι σίγουρος αν κάνω σωστά τα βήματα.

Δίνεται η f(x)= x^3 + y^2 + xy + 5y -5x +1
Α) Να υπολογίσετε την πρώτη μερική παράγωγο ως προς χ και την πρώτη μερική παράγωγο ως προς y στο (1,2). Επίσης να υπολογίσετε τη δεύτερη μερική παράγωγο ως προς χ και τη δεύτερη μερική παράγωγο ως προς y στο (1,2).
Β) υπολογίστε τη δεύτερη μερική μικτή παράγωγο ως προς χ και y στο (1,2) και τη δεύτερη μερική μικτή παράγωγο ως προς y και χ στο (1,2).
Γ) εξετάστε αν στο σημείο (1,2) η συνάρτηση έχει τοπικό ελάχιστο.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Demlogic

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Demlogic
Ο Demlogic αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ . Έχει γράψει 530 μηνύματα.

O Demlogic Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ , ∫∫∫∫dxdydzdw έγραψε στις 19:05, 29-08-12:

Αρχική Δημοσίευση από DimitrisMat
Γειά σας,
αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε αυτή την απλή άσκηση γιατί έχω να πιάσω μαθηματικά κάποια χρόνια και δεν είμαι σίγουρος αν κάνω σωστά τα βήματα.

Δίνεται η f(x)= x^3 + y^2 + xy + 5y -5x +1
Α) Να υπολογίσετε την πρώτη μερική παράγωγο ως προς χ και την πρώτη μερική παράγωγο ως προς y στο (1,2). Επίσης να υπολογίσετε τη δεύτερη μερική παράγωγο ως προς χ και τη δεύτερη μερική παράγωγο ως προς y στο (1,2).
Β) υπολογίστε τη δεύτερη μερική μικτή παράγωγο ως προς χ και y στο (1,2) και τη δεύτερη μερική μικτή παράγωγο ως προς y και χ στο (1,2).
Γ) εξετάστε αν στο σημείο (1,2) η συνάρτηση έχει τοπικό ελάχιστο.
Παροτι ειναι εκτος υλης, αυτο που γνωριζω ειναι οτι η συναρτηση αυτη που δινεις ειναι δυο μεταβλητων και συμβολιζεται f(x,y) αντι για f(x), στην συνεχεια οταν θες να βρεις την μερικη παραγωγο της ως προς x, αντιμετωπιζεις το y ως αριθμο που η παραγωγος του ειναι ιση με 0 και παραγωγιζεις με τους βασικους κανονες παραγωγισης. Αντιστοιχα οταν παραγωγισεις ως προς y θεωρεις το x εναν αριθμο και η παραγωγος του ειναι 0

Οταν θες τις παραγωγους αυτες ως προς το σημειο (1,2) βαζεις αντιστοιχα στο x=1 και στο y=2 στις παραγωγημενες συναρτησεις.

Β) Στις μικτες παραγωγους νομιζω παραγωγιζεις ταυτοχρονα x,y αλλα δεν ειμαι σιγουρος για πιθανες λεπτομερειες που πρεπει να ξερεις

Γ) και εδω το θεμα ξεφευγει απο την υλη μας, αποτι γνωριζω για να εχει μια συναρτηση πολλων μεταβλητων ακροτατο στο (1,2) αρκει οι τιμες x=1 και y=2 να ειναι οι λυσεις του συστηματος df/dx=0 και df/dy=0

μολις μπω ΗΜΜΥ θα ειμαι σε θεση να σου πω περισσοτερα
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

akis95

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη akis95
Ο akis95 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών . Έχει γράψει 305 μηνύματα.

O akis95 έγραψε στις 19:11, 29-08-12:

εδω για μερικες παραγωγους http://www.physics.ntua.gr/~cchrist/...IO%2003%20.pdf θα ηταν ωραιο οτι ξερεις να το χρησιμοποιεις στις πανελληνιες...
Παράθεση

Mercury (Φρεντο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Mercury
Ο Φρεντο αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,785 μηνύματα.

O Mercury Highly functioning sociopath έγραψε στις 16:35, 01-09-12:

Ασκηση 18 Σελίδα 30 Βοήθημα Μαθηματικών Κατ. Μπάρλας Τεύχος Α

Πέρα απο τον απλό τρόπο,να τα κάνω όλα ένα ένα,υπάρχει κάποιος πιό εύκολος τρόπος;
Ειδικά το δεύτερο δεν ξέρω πώς να το λύσω
Παράθεση

vassilakos (Βασίλης)

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη vassilakos
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 18 ετών , Φοιτητής του τμήματος Χημείας Αθήνας και μας γράφει απο Ασπρόπυργος (Αττική). Έχει γράψει 425 μηνύματα.

O vassilakos Και το --> ΜΑΡΑΖΙ <-- δίχως αφορμή..... έγραψε στις 16:38, 01-09-12:

Αρχική Δημοσίευση από Mercury
Ασκηση 18 Σελίδα 30 Βοήθημα Μαθηματικών Κατ. Μπάρλας Τεύχος Α

Πέρα απο τον απλό τρόπο,να τα κάνω όλα ένα ένα,υπάρχει κάποιος πιό εύκολος τρόπος;
Ειδικά το δεύτερο δεν ξέρω πώς να το λύσω
Κανε μια αναδρομη στο παρελθον και στην Υλη της Αλγεβρας της Β Λυκειου στις προοδους και θα με θυμηθεις!!!!
Παράθεση

angelinazv

Μαθητής Γ' γυμνασίου

Το avatar του χρήστη angelinazv
H angelinazv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου . Έχει γράψει 31 μηνύματα.

H angelinazv έγραψε στις 20:16, 01-09-12:

Να υπολογιστει S= 1+ 2i + 3i ^2 +4i^3 + ... + 103i ^102
τι ειδους προοδος ειναι ? πως λυνετε ?
ευχαριστω προκαταβολικα !
Παράθεση

papas

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη papas
Ο papas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 20 ετών . Έχει γράψει 1,625 μηνύματα.

O papas Κρουαζιέρα να σε πάω... :D έγραψε στις 20:36, 01-09-12:

Αρχική Δημοσίευση από Dhmh
θετικοτεχνολογικοπαιδα με τις αποδειξεις τι κανετε??(μαθηματικα)
Οι αποδείξεις είναι εύκολες. Μην αγχώνεσαι.

Θα τις μαθαίνεις κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, ώστε να ξέρεις τι παίζει με κάθε μία και στο τελευταίο διήμερο πριν δώσεις, τις κάνεις μια επανάληψη.
Παράθεση

vassilakos (Βασίλης)

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη vassilakos
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 18 ετών , Φοιτητής του τμήματος Χημείας Αθήνας και μας γράφει απο Ασπρόπυργος (Αττική). Έχει γράψει 425 μηνύματα.

O vassilakos Και το --> ΜΑΡΑΖΙ <-- δίχως αφορμή..... έγραψε στις 22:32, 01-09-12:

Αρχική Δημοσίευση από akis95
εδω για μερικες παραγωγους http://www.physics.ntua.gr/~cchrist/...IO%2003%20.pdf θα ηταν ωραιο οτι ξερεις να το χρησιμοποιεις στις πανελληνιες...
Μπορεις....εξ' αλλου το λεει κιολας στο τελοσ του καθε γραπτου οτι "Καθε αποψη επιστημονικά τεκμηριομένη θεωρηται αποδεκτη".....αρκει Ο,ΤΙ εξωσχολικο ξερεις και θες να το χρησιμοποιησεις ,να το αποδεικνυεις ΠΛΗΡΩΣ,....(μου το ειπε η μαθηματικος μου οτι γινεται!!!!).....αλλα ειναι εξαιρετικα επιφοβο!!!!
Παράθεση

Mercury (Φρεντο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Mercury
Ο Φρεντο αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,785 μηνύματα.

O Mercury Highly functioning sociopath έγραψε στις 15:41, 02-09-12:

Νέα απορία,άν και νομίζω πως την έλυσα,απλώς δεν είμαι σίγουρος πως το έκανα με τον σωστό τροπο.
Βοήθημα Μαθηματικών Κατ. Μπάρλας,Τευχος Ά Σελίδα 31,Άσκηση 27.
Αν και η ευκλείδια διαίρεση του ν με το 4 είναι τέλεια,να υπολογίσετε την τιμή της παράστασης:

Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους