Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 79,945 εγγεγραμμένα μέλη και 3,086,567 μηνύματα σε 95,608 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 559 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο iSchool.

Εγγραφή Βοήθεια

Προγραμματισμός σε Python

Fast

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Fast
Ο Fast αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 1,399 μηνύματα.

O Fast έγραψε στις 02:01, 21-08-13:

#51
Το πρόβλημα ήταν αυτό:
Να γράψετε ένα πρόγραμμα που να διαβάζει ένα φυσικό αριθμό Ν > 10 και να εκτυπώνει το προτελευταίο ψηφίο του.
και γω έγραψα αυτό:
x = 100
a = 10
b = 0
y = int(raw_input('give a number:'))
while(x>=10):
if(y/a)<10:
if(b == 0):
x = y/10
else:
x = y/(10**b)
else:
a = a*10
b = b + 1
print(x)
Και ασπρίζει το παράθυρο κτλ. μάλλον επειδή είναι 'ατέρμων βρόχος'. Ξέρει κάποιος τι λάθος κάνω? τοση ώρα τραβάω τα μαλλιά μου και δε μπορώ να βρω...
Είναι γραμμένο σε python 2.7.3

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fast : 21-08-13 στις 06:20.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Fast

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Fast
Ο Fast αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 1,399 μηνύματα.

O Fast έγραψε στις 15:14, 21-08-13:

#52
Βασικά δείτε το καλύτερα απο εδώ που φαίνεται η δομή,

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ilias952

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Ilias952
Ο Ilias952 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 12 μηνύματα.

O Ilias952 έγραψε στις 16:04, 21-08-13:

#53
@ThodorisFast
Δεν προσπάθησα να καταλάβω την λογική σου, αλλά υπάρχει πολύ πιο απλός τρόπος:
n = int(raw_input('Give me a number: ')) if n <= 10: print('Number must be greater than 10') exit() print((n / 10) % 10)
Διαιρώντας το n με το 10 είναι σαν να διώχνω το τελευταίο ψηφίο του και έτσι τώρα τελευταίο είναι το ψηφίο που θέλω πράγματι να εμφανίσω. Το υπόλοιπο της διαίρεσης οποιουδήποτε αριθμού με το 10 είναι πάντα το τελευταίο ψηφίο του και έτσι έχω το σωστό αποτέλεσμα.

Επειδή όμως γράφεις σε python υπάρχει και άλλος τρόπος αρκεί να ξέρεις για indexing:
print(int(str(n)[-2]))

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ilias952 : 21-08-13 στις 16:07.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Fast

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Fast
Ο Fast αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 1,399 μηνύματα.

O Fast έγραψε στις 16:16, 21-08-13:

#54
Ευχαριστώ για την απάντηση! To έκανα και έτρεξε μια χαρά.
(πολυ πρείπλοκο πήγα και το κάνα)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

GeorgeYnwa!

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη GeorgeYnwa!
Ο GeorgeYnwa! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 19 ετών . Έχει γράψει 79 μηνύματα.

O GeorgeYnwa! έγραψε στις 23:05, 25-03-16:

#55
Γεια σας παιδια ειμαι μαθητης της τριτης λυκειου στη θετικη κατευθυνση και το καλοκαιρι θα πρεπει να διαλεξω σχολη...ειμαι ομως εντελως ανιδεος απο πληροφορικη-προγραμματισμο-υπολογιστες...θελω να μαθω μια γλωσσα προγραμματισμου το καλοκαιρι να δω αν μου κεντριζει το ενδθαφερον καθως ειναι το κυριο περιεχομενο αρκετων σχολων...θα μου προτινατε την python για μια πρωτη προσεγγιση του προφραμματισμου???
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Johnny15
Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 7,257 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε στις 00:05, 26-03-16:

#56
Θα σου έλεγα C για να δεις λίγο την σκληρή αλήθεια του προγραμματισμού.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

greeklover13

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη greeklover13
Ο greeklover13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 217 μηνύματα.

O greeklover13 έγραψε στις 00:09, 26-03-16:

#57
δεν χρειαζεται να μαθεις το καλοκαιρι καποια συγκεκριμενη γλωσσα απλα βασικο ειναι να μαθεις την ιδεα του προγραμαματισμου στην ουσια αυτα θα τα μαθεις οταν μπεις στην σχολη, βασικο να ξερεις ΑΕΠΠ απο το λυκειο οχι τελεια απλα να εχεις καταλαβει τι παιζει.Δηλαδη αν σου δωσω μια εκφωνηση να κανεις κατι να ξερεις να το γραψεις απλα σε ψευδοκωδικα επειτα στην σχολη θα μαθεις πραγματικο κωδικα σε βαριες γλωσσες C,C++,Java
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

unπαικτable

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη unπαικτable
Ο unπαικτable αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 817 μηνύματα.

O unπαικτable έγραψε στις 00:14, 26-03-16:

#58
Αρχική Δημοσίευση από Johnny15
Θα σου έλεγα C για να δεις λίγο την σκληρή αλήθεια του προγραμματισμού.
Νομιζω πως σε καποιον που δεν εχει δει ουτε βασικες εντολες, το να τον βαλεις σε ολες αυτες τις "ιδιοτροποιες" στην συνταξη της C ειναι σκληρο.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

akikos (Ανδρέας)

Πτυχιούχος

Το avatar του χρήστη akikos
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,546 μηνύματα.

O akikos έγραψε στις 00:48, 26-03-16:

#59
Ρε παιδιά δεν έχει δύσκολη σύνταξη η C. Το μόνο ίσως που δυσκολέψει είναι ότι δεν έχει garbage collector, οι pointers και γενικά η ελευθερία που σου παρέχει. Aν δεν μπορει να τα κατανοήσει αυτά με τόσο υλικό που υπάρχει στο διαδίκτυο καλύτερα να διαλέξει άλλη σχολή.

Προτείνω για αρχική γλώσσα πρώτα C μετά JAVA ή C# για να καταλάβεις τις κλάσεις.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

GeorgeYnwa!

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη GeorgeYnwa!
Ο GeorgeYnwa! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 19 ετών . Έχει γράψει 79 μηνύματα.

O GeorgeYnwa! έγραψε στις 03:05, 26-03-16:

#60
Με το νεο φοβερο μας συστημα τα παιδια που στοχευουν σε πολυτεχνεια δν εξεταζονται στην πληροφορικη με αποτελεσμα να μν εχω μια γενικη ιδεα για την επιστημη...αυτο που θελω να καταφερω ειναι να ασχοληθω καποιες μερες για να καταλαβω αν με ενδιαφερει....θα με βοηθησει στο να προτιμησω η να απορριψω σχολες οπως η ηλεκτρολογων μηχανικων
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 5,753 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 05:03, 26-03-16:

#61
αν θες κάτι να σου δώσει καλές βάσεις για ακαδημαϊκά C. Αν θες να το ξεκινήσεις hobby και από εκεί όπου σε βγάλει python.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Vold (Νίκος)

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Vold
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 21 ετών , Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών (ΑΕΙ/Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,363 μηνύματα.

O Vold έγραψε στις 10:52, 26-03-16:

#62
Ξεκίνα με C και ....
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών , Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 532 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 12:56, 26-03-16:

#63
C εδω:
https://www.youtube.com/watch?v=2NWe...cjyymq&index=1
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,557 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 13:15, 26-03-16:

#64
Αρχική Δημοσίευση από unπαικτable
Νομιζω πως σε καποιον που δεν εχει δει ουτε βασικες εντολες, το να τον βαλεις σε ολες αυτες τις "ιδιοτροποιες" στην συνταξη της C ειναι σκληρο.
Η C δεν είναι καθόλου δύσκολη σε επίπεδο σύνταξης, ειδικά όταν μιλάμε για τελείως αρχάριους. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν μιλάς για δείκτες και για διαχείρηση μνήμης αλλά και εκεί η σύνταξη είναι πολύ απλή. Ίσως το μόνο δύσκολο κομμάτι σύνταξης είναι οι δείκτες που δείχνουν σε συναρτήσεις αλλά εντάξει αυτό είναι πάρα πολύ advanced topic και δεν πρόκειται να το βρει μπροστά του.

Η δυσκολία της C έγκειται περισσότερο στη λογική παρά στην σύνταξη, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου κακό για έναν αρχάριο καθώς έτσι μπαίνει περισσότερο στο πνεύμα του προγραμματισμού.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

natasoula... (Νατάσα)

Μεταπτυχιακός φοιτητής

Το avatar του χρήστη natasoula...
H Νατάσα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ (ΑΕΙ/Ξάνθη) . Έχει γράψει 1,514 μηνύματα.

H natasoula... έγραψε στις 13:24, 26-03-16:

#65
Btw μιας και το πιάσαμε (νομίζω δεν υπάρχει σχετικό τόπικ, σόρι αν υπάρχει) έχετε να προτείνετε κάποια πηγή για διάβασμα C (για να περάσω το μάθημα σε πρώτη φάση, η ύλη του οποίου ξεκινάει από τα βασικά και καταλήγει σε pointers, δομές και αρχεία); Ευχαριστώ!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,557 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 13:31, 26-03-16:

#66
http://www.tutorialspoint.com/cprogramming/index.htm
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Johnny15
Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 7,257 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε στις 13:33, 27-03-16:

#67
Αρχική Δημοσίευση από natasoula...
Btw μιας και το πιάσαμε (νομίζω δεν υπάρχει σχετικό τόπικ, σόρι αν υπάρχει) έχετε να προτείνετε κάποια πηγή για διάβασμα C (για να περάσω το μάθημα σε πρώτη φάση, η ύλη του οποίου ξεκινάει από τα βασικά και καταλήγει σε pointers, δομές και αρχεία); Ευχαριστώ!
Αυτό το μάθημα σε βασανίζει
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

unπαικτable

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη unπαικτable
Ο unπαικτable αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 817 μηνύματα.

O unπαικτable έγραψε στις 14:26, 27-03-16:

#68
Αρχική Δημοσίευση από natasoula...
Btw μιας και το πιάσαμε (νομίζω δεν υπάρχει σχετικό τόπικ, σόρι αν υπάρχει) έχετε να προτείνετε κάποια πηγή για διάβασμα C (για να περάσω το μάθημα σε πρώτη φάση, η ύλη του οποίου ξεκινάει από τα βασικά και καταλήγει σε pointers, δομές και αρχεία); Ευχαριστώ!
Εγω διαβασα για C απο το βιβλιο των τσελικα, τσελικη "C απο τη θεωρια στην εφαρμογη".
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

natasoula... (Νατάσα)

Μεταπτυχιακός φοιτητής

Το avatar του χρήστη natasoula...
H Νατάσα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ (ΑΕΙ/Ξάνθη) . Έχει γράψει 1,514 μηνύματα.

H natasoula... έγραψε στις 15:16, 27-03-16:

#69
Αρχική Δημοσίευση από Johnny15
Αυτό το μάθημα σε βασανίζει
Αυτό το μάθημα θα μείνει για πάντα ο εφιάλτης μου, του χρόνου θα φτάσω στο πτυχίο με περασμένα άλλα κι άλλα και θα χρωστάω μόνο αυτό....

Αρχική Δημοσίευση από unπαικτable
Εγω διαβασα για C απο το βιβλιο των τσελικα, τσελικη "C απο τη θεωρια στην εφαρμογη".
Ευχαριστώ παιδιά
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rania.

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Rania.
H Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 1,708 μηνύματα.

H Rania. Και το κεφι μου θα κανω. έγραψε στις 20:01, 27-03-16:

#70
Ξεκινάς και γράφεις μόνη σου προγράμματα, σκαλώνεις (ΔΕΝ απογοητεύεσαι), googlάρεις, συνεχίζεις, ξανασκαλώνεις, ξανά google κλπ.
Έτσι μαθαίνεις C. Και όχι μόνο.
Άνοιξε και ένα τόπικ να γράφεις απορίες κλπ να σε βοηθήσουμε όποτε μπορούμε
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

natasoula... (Νατάσα)

Μεταπτυχιακός φοιτητής

Το avatar του χρήστη natasoula...
H Νατάσα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ (ΑΕΙ/Ξάνθη) . Έχει γράψει 1,514 μηνύματα.

H natasoula... έγραψε στις 12:15, 28-03-16:

#71
Αχα! Μόλις αρχίσω να ασχολούμαι λίγο πιο σοβαρά θα ανοίξω μάλλον, ty
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

tonyler

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη tonyler
Ο tonyler αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 17 ετών . Έχει γράψει 74 μηνύματα.

O tonyler έγραψε στις 19:15, 28-03-16:

#72
Παιδιά σκέφτομαι να αρχίσω να μαθαίνω σιγά-σιγά python. Είμαι άσχετος από προγραμματισμό...άντε κάτι logo Και κάτι χαζοεφαρμογούλες που φτιάχναμε μέσω MIT app Inventor στο σχολείο. Το python σκέφτομαι να το αρχίσω επειδή ακούω ότι είναι καλό για να ξεκινλησει κανείςνα ασχολείται με τον προγραμματισμό. Πάω 1η Λυκείου , οπότε πιστεύω για χόμπι είναι μια χαρά...
Κατέβασα στο κινητό μου αυτό εδώ https://goo.gl/d7NzyY πιστεύοντας ότι θα με βοηθήσει. Βέβαια η εφαρμογή είναι στα Αγγλικά και ορισμένες λέξεις δεν τις καταλαβαίνω. Π.χ τι είναι το Modulo? Υπάρχει καμιά ελληνική κοινότητα ή κάποιο ελληνικό tutorial για να βοηθιέμαι και από κει?
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Vold (Νίκος)

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Vold
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 21 ετών , Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών (ΑΕΙ/Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,363 μηνύματα.

O Vold έγραψε στις 19:42, 28-03-16:

#73
Οποιαδήποτε απορία έχεις μπορείς με ένα google-άρισμα να την λύσεις αμέσως.
ΕΔΩ κι ΕΔΩ είναι μια σειρά βίντεο-διαλέξεων και μια ελληνική κοινότητα προγραμματιστών Python αντίστοιχα. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι καλά, αυτό θα το κρίνεις εσύ.
Ένα καλό site όμως -αλλά στα αγγλικά- , είναι αυτό που είπε ο Ξεχασμένος. Προσφέρει άπειρη -μαζεμένη- πληροφορία για οτιδήποτε σχετικά με τον προγραμματισμό. Για Python, το αντίστοιχο link είναι ΑΥΤΟ.

Όσο για το "module", δεν χρειάζεται να σε απασχολεί αυτό αυτή τη στιγμή. Αν βέβαια είσαι πολύ "περίεργος", google-αρε το

Καλή αρχή..
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Fast

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Fast
Ο Fast αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 1,399 μηνύματα.

O Fast έγραψε στις 20:08, 28-03-16:

#74
Είτε είναι python είτε C δεν θες να googlαρεις τα πάντα ή να τα ρωτάς. Προτείνω να το κάνεις οταν φτάσεις στο αμήν μόνο. Για python καλές πηγές είναι το MIT OCW και το think in python(διατίθεται δωρεάν). Είναι πιο δύσκολα, αλλά ειναι για καλό.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Vold (Νίκος)

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Vold
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 21 ετών , Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών (ΑΕΙ/Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,363 μηνύματα.

O Vold έγραψε στις 20:14, 28-03-16:

#75
Όταν λέμε απορία δεν εννοούμε απορία/λύση πάνω σε κάποιο πρόγραμμα αλλά πάνω στην γλώσσα.
Αν εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος ήξερε το συντακτικό, τους κανόνες κλπ της εκάστοτε γλώσσας από την κούνια τότε μπράβο σας.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

FaeSouvlaki

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη FaeSouvlaki
H FaeSouvlaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7 μηνύματα.

H FaeSouvlaki έγραψε στις 23:05, 27-07-16:

#76
Σας παρακαλω παρα πολυ επειδη εχω μπερδεψει διαφορα θεματα του προγραμματισμου και των γνωσσων προγραμματισμου μπορει καποιος να μου στειλει ενα εγγραφο η ενα site για να τα ξεδιαλυνω μεσα μου; Ευχαριστω παρα πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,557 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 01:53, 28-07-16:

#77
Αν μας ελεγες και τι ακριβως σε μπερδευει....
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

methexys

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη methexys
H methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (ΑΕΙ/Βόλος) και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,607 μηνύματα.

H methexys έγραψε στις 19:55, 13-05-17:

#78
Παιδιά βοήθεια! Γνωρίζει κανένας python ώστε να μπορεί να βοηθήσει σε μια εργασία στο blender? Ή αν γνωρίζει το blender αλλά πιο..εξειδικευμένες λεπτομέρειες. Please?
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ερις

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Ερις
H Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,420 μηνύματα.

H Ερις έγραψε στις 21:25, 13-05-17:

#79
Επειδή θέλω να αρχίσω να το ψάχνω λίγο με τον προγραμματισμό. Όσοι ξέρετε, τι προτείνετε; Matlab ή Python? Ή κάτι άλλο; Γενικά ποιες οι ομοιότητες/διαφορές, κτλ..
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,557 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 21:55, 13-05-17:

#80
Αρχική Δημοσίευση από Ερις
Επειδή θέλω να αρχίσω να το ψάχνω λίγο με τον προγραμματισμό. Όσοι ξέρετε, τι προτείνετε; Matlab ή Python? Ή κάτι άλλο; Γενικά ποιες οι ομοιότητες/διαφορές, κτλ..
Σε τι σχολή είσαι και τι θες να κάνεις με τον προγραμματισμό?
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ερις

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Ερις
H Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,420 μηνύματα.

H Ερις έγραψε στις 21:57, 13-05-17:

#81
Αρχική Δημοσίευση από hack3r
Σε τι σχολή είσαι και τι θες να κάνεις με τον προγραμματισμό?
Για να σχεδιάζω πειράματα, να παίρνω δεδομένα κτλ
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,557 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 22:04, 13-05-17:

#82
Αρχική Δημοσίευση από Ερις
Για να σχεδιάζω πειράματα, να παίρνω δεδομένα κτλ
Για πειράματα και γενικότερα για εργασίες πέραν την κατασκευής προγραμμάτων το matlab κάνει χρυσή δουλειά και θα σε ωφελήσει πολύ να το μάθεις.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ερις

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Ερις
H Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,420 μηνύματα.

H Ερις έγραψε στις 22:10, 13-05-17:

#83
ΟΚ, σε ένα μήνα περίπου, ανοίγω θέμα "προγραμματισμός σε matlab"!
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 5,753 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 22:45, 13-05-17:

#84
Συνήθως το matlab προτείνεται περισσότερο στους θετικάριους γιατί παίζει πολύ στη λογική του matrix processing που πατά πιο κοντά στη λογική των μαθηματικών παρά του προγραμματισμού. Αλλά για κάποιον που δεν ξέρει πχ γραμμική άλγεβρα δε ξέρω τι μπορεί να του φανεί πιο εύκολο αρχικά.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ερις

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Ερις
H Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,420 μηνύματα.

H Ερις έγραψε στις 22:53, 13-05-17:

#85
Δεν έχω θέμα να μαθαίνω πράγματα από την αρχή. Αν χρειάζεται, θα στρωθώ και θα τα μάθω. Δεν είναι θέμα. Για τη δουλειά που το θέλω, τι προτείνεις; Τι θα 'ναι καλύτερο δηλαδή;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

methexys

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη methexys
H methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (ΑΕΙ/Βόλος) και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,607 μηνύματα.

H methexys έγραψε στις 23:01, 13-05-17:

#86
Οκέι εγώ να υπενθυμίσω ότι αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει λίγο θα μου έκανε μεγάλη χάρη! Ευχαριστώ
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,557 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 23:06, 13-05-17:

#87
Αρχική Δημοσίευση από methexys
Οκέι εγώ να υπενθυμίσω ότι αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει λίγο θα μου έκανε μεγάλη χάρη! Ευχαριστώ
Μπορείς να γράψεις ότι απορία έχεις στο stackoverflow.com θα πάρεις πλήρως κατατοπιστικές απαντήσεις και κατά πάσα πιθανότητα με ένα search εκεί θα βρεις ήδη τις ερωτήσεις σου απαντημένες.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 5,753 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 23:44, 13-05-17:

#88
Αρχική Δημοσίευση από Ερις
Δεν έχω θέμα να μαθαίνω πράγματα από την αρχή. Αν χρειάζεται, θα στρωθώ και θα τα μάθω. Δεν είναι θέμα. Για τη δουλειά που το θέλω, τι προτείνεις; Τι θα 'ναι καλύτερο δηλαδή;
Το matlab γενικά είναι μια πλατφόρμα ειδικά για να κάνει πειράματα κι επιστημονικούς υπολογισμούς. ΑΛΛΑ είναι proprietary paid ( και δε το λες και φθηνό ) οπότε ή από τη σχολή ή σπασμένο το κόβω

Η python είναι μια scripting γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται για άπειρους τομείς μεταξύ κι ο από πάνω.

Πιθανόν αυτά τα γνωρίζεις ήδη αλλά δε μπορώ να σου πω κάτι πιο συγκεκριμένο γιατί ούτε είναι τόσο ξεκάθαρη η διαφορά ούτε κι εγώ τα χω χρησιμοποιήσει εκτενώς για τέτοιους σκποπούς.. Αν είσαι σε κάποιο lab ή τέλος πάντων κάνεις κάποιες εργασίες της σχολής ρώτρα και κάποιον από κει μέσα να δεις τι χρησιμποιεί θα βοηθήσει να υπάρχει ένα κοινό έδαφος σε τεχνολογίες αν εχεις κάποια απορία ή χρειαστεί να δεις κάτι.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

unπαικτable

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη unπαικτable
Ο unπαικτable αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 817 μηνύματα.

O unπαικτable έγραψε στις 21:53, 14-05-17:

#89
Αρχική Δημοσίευση από vassilis498
Για να σχεδιάζω πειράματα, να παίρνω δεδομένα κτλ
Αμα θες να μαθεις matlab μπορεις να μαθεις gnu octave η οποια ειναι σε πολυ μεγαλο βαθμο ιδια με την matlab αλλα ειναι ανοιχτου κωδικα. Στο utube υπαρχουν 4-5 tutorial οπου μαθαινεις βασικα πραγματα(μεταβλητες, πραξεις, πινακες, γραφικες παραστασεις, αρχεια). Επισης, στην επισημη σελιδα υπαρχει ενα βιβλιο 1100 πειπου σελιδων οπου καλυπτει ολες τις δυνατοτητες της gnu και προφανως υπαρχει και compiler(δωρεαν και τα δυο).

Τωρα οσον αφορα την python υπαρχει η πλατφορμα του mathesis οπου υπαρχει μαθημα python. Το μαθημα εχει μικρα τεστ, καθως και τρεις μεγαλερς εργασιες απο τις οποιες και βγαινει τελικος βαθμος. Παρακολουθω το μαθημα και προς το παρον ειμαι ευχαριστημενος.

Τι εννοεις πειραμα; Για να κανεις μοντελοποιηση σε καποιο συστημα υπαρχουν εξειδικευμενα προγραμματα και μεθοδολογιες οι οποιες ομως δεν ειναι απλες να τις μαθεις απο το 0. Για να επεξεργαζεσαι δεδομενα, δηλαδη να κανεις γραφικες, ποσοστα κτλ, πιθανως η matlab(ή η octave) να ειναι καλη λυση.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ερις

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Ερις
H Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,420 μηνύματα.

H Ερις έγραψε στις 22:18, 14-05-17:

#90
Δεν υπάρχει θέμα πλέον. Έχω βρει τι χρειάζομαι.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους