Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 80,156 εγγεγραμμένα μέλη και 3,090,722 μηνύματα σε 96,028 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 490 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο iSchool.

Εγγραφή Βοήθεια

Προγραμματισμός σε Python

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 13:05, 05-02-12:

#1
Αυτό είναι το πρώτο thread που ανοίγω,άρα αν κάνω κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε το.

Είμαι καινούριος στον προγραμματισμό και μέσα απο το ischool μου προτειναν να ξεκινήσω με python.Έτσι και έκανα αφου έψαξα και πολλοι την προτειναν σε αρχαριους..

Εδώ λοιπόν θα γράφουμε για την Python απορίες,πληροφορίες κλπ

Να πω μόνο πως δεν γνωρίζω καλα καλά τα στοιχειώδη
άρα μην περιμενετε απαντήσεις απο μενα

Ξεκινάω με μια απορία μου,που εμπνευσθηκα και το θέμα.

Εδώ είναι ένας κώδικας.

num=raw_input("type a number : ")
if num > 0 :
print"NICE"
else:
print"NOT NICE"

Όταν πατάω αριθμούς >0 δεν θα πρεπε να λεει NICE και όταν πατάω
αριθμούς <0 να λεει NOT NICE?
έμενα και στις 2 περιπτώσεις μου λεει NICE.

Τι κάνω λάθος?


καλό μας python-chatting

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

paladin_k20

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη paladin_k20
Ο paladin_k20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας . Έχει γράψει 138 μηνύματα.

O paladin_k20 έγραψε στις 15:10, 05-02-12:

#2
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
Αυτό είναι το πρώτο thread που ανοίγω,άρα αν κάνω κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε το.


Τωρα μολις διαβαζα Python για την εξεταστικη
Λοιπον δοκιμασε ετσι:
num=input("type a number : ")
if num > 0 :
print"NICE"
else:
print"NOT NICE"
δηλαδη χωρις το raw(το οποιο χρησιμοποιειται για τα strings ...εδω δουλευεις με αριθμους)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάσος97 : 05-02-12 στις 15:48. Αιτία: Προσθήκη Spoiler στην Παράθεση
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 17:37, 05-02-12:

#3
Αρχική Δημοσίευση από paladin_k20
[/spoiler]
Τωρα μολις διαβαζα Python για την εξεταστικη
Λοιπον δοκιμασε ετσι:
num=input("type a number : ")
if num > 0 :
print"NICE"
else:
print"NOT NICE"
δηλαδη χωρις το raw(το οποιο χρησιμοποιειται για τα strings ...εδω δουλευεις με αριθμους)
επειδη ρωτησα και στο ελληνικο φορουμ της python.
πηρα και εναν αλλο κωδικα...

num_str = raw_input("type a number : ")

num = int(num_str)

if num > 0 :
print "NICE"
else:
print "NOT NICE"

ο δικός σου ειναι πιο ευκολος

btw,ποιες γλωσσες διδασκεστε? σε ολα τα πανεπιστημια οι ιδιες ειναι?

ευχαριστω για την βοηθεια μαν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

paladin_k20

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη paladin_k20
Ο paladin_k20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας . Έχει γράψει 138 μηνύματα.

O paladin_k20 έγραψε στις 17:53, 05-02-12:

#4
Εμεις κανουμε Python και στο 2ο εξαμηνο C...οποιος επιλεξει τον τομεα υπολογιστων αργοτερα κανει και πολλα αλλα.Οι ηλεκτρολογοι του εμπ κανουν Pascal και C αντιστοιχα,για αλλα πανεπιστημια δε γνωριζω.Παντως ο πυθωνας ειναι πολυ καλος για αρχαριους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 18:40, 05-02-12:

#5
Αρχική Δημοσίευση από paladin_k20
Εμεις κανουμε Python και στο 2ο εξαμηνο C...οποιος επιλεξει τον τομεα υπολογιστων αργοτερα κανει και πολλα αλλα.Οι ηλεκτρολογοι του εμπ κανουν Pascal και C αντιστοιχα,για αλλα πανεπιστημια δε γνωριζω.Παντως ο πυθωνας ειναι πολυ καλος για αρχαριους.
ναι και εγω αυτο εχω καταλαβει...οτι δεν ειναι τοσο δυσκολη γλώσσα...
σε αυτα τα βασικά που έχω μάθει τουλάχιστον

anyway,ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 00:02, 08-02-12:

#6
γεια σας.θα ήθελα να μου πείτε πως γίνεται στην python μαζι με το πρόγραμμα να έχει απο πίσω μια εικόνα,εφ'οσον αυτό ειναι εφικτό.

πχ στο πρόγραμμα

x=raw_input("what's your name? :") print"nice name"+ x αντί για το μαύρο που δείχνει,να έχει μια φωτογράφια...

κανείς?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάσος97 : 08-02-12 στις 17:37. Αιτία: Συγχώνευση Συνεχόμενων Μηνυμάτων
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

infinity (Παναγιώτης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη infinity
Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 188 μηνύματα.

O infinity έγραψε στις 21:22, 01-03-12:

#7
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
γεια σας.θα ήθελα να μου πείτε πως γίνεται στην python μαζι με το πρόγραμμα να έχει απο πίσω μια εικόνα,εφ'οσον αυτό ειναι εφικτό.

πχ στο πρόγραμμα

x=raw_input("what's your name? :") print"nice name"+ x αντί για το μαύρο που δείχνει,να έχει μια φωτογράφια...

κανείς?
Δεν νομίζω ότι στην python μπορεις να προγραματίσεις GUI.Μόνο σε κονσόλα ή console-based περιβάλλον... οπότε εικόνα χλωμό το βλέπω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 17:54, 06-03-12:

#8
Αρχική Δημοσίευση από infinity
Δεν νομίζω ότι στην python μπορεις να προγραματίσεις GUI.Μόνο σε κονσόλα ή console-based περιβάλλον... οπότε εικόνα χλωμό το βλέπω...
ααα οκ σε ευχαριστω...

οταν θελω να φτιαξω ενα προγραμμα που να μετατρεπει τους βαθμους κελσιου σε κελβιν..

x=input("celsius :")

if x>0:
f=273+x
print f

if x==0:

print "K is -273"
if x<0:
k=273-x
print k



raw_input("enter to exit :")
αυτο γιατι ειναι λαθος? :/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jj! : 06-03-12 στις 18:09. Αιτία: Συγχώνευση μηνυμάτων.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 23:16, 06-03-12:

#9
κανεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

infinity (Παναγιώτης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη infinity
Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 188 μηνύματα.

O infinity έγραψε στις 14:45, 07-03-12:

#10
δες τις συνθήκες σου και τις περιτολογίες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 14:01, 04-06-13:

#11
Πρίν ψάξω στο διαδικτυο και μπλεχτώ ..
Ας επιχειρήσω να ρωτήσω εδώ...
Πως μπορώ να προγραμματίσω εφαρμογές σε python για το android?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 9,591 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 14:13, 04-06-13:

#12
να σε ρωτησω κατι αλλο που εχω περιεργια ;
Μαθαινεις C ++ ή Java ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 14:36, 04-06-13:

#13
Αρχική Δημοσίευση από g1wrg0s
να σε ρωτησω κατι αλλο που εχω περιεργια ;
Μαθαινεις C ++ ή Java ;
Ξεκίνησα με python.. Στην β λυκειου .
Σύντομα την αντικατέστησα με C++ ...
και εδώ και 3-4 μέρες γύρισα στην εκμάθηση της python...

καθως ασχολιόμουν με C++ εχω ασχοληθεί παράλληλα και με java (αλλα την "βαρεθηκα" )
με html και λιγο php ...
Αλλά ξέρω( ? ) τα ΠΟΛΥ βασικά σε όλες..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kiriazispao4ever : 04-06-13 στις 14:54.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 5,785 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 04:05, 05-06-13:

#14
ε για αυτό καλύτερα πιάσε μια και λιώστη..

δεν έχει νόημα να τις παίρνεις όλες παραμάζωμα

προτείνω python ή C

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών , Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 532 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 07:05, 05-06-13:

#15
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
Πρίν ψάξω στο διαδικτυο και μπλεχτώ ..
Ας επιχειρήσω να ρωτήσω εδώ...
Πως μπορώ να προγραμματίσω εφαρμογές σε python για το android?
Στο youtube έχει ωραία πράγμα αλλα αν θες android καλύτερα να μάθεις Java πρώτα.

Συμφωνώ με τους απο πάνω, φτιάξε 4-5 προτζεκτάκια στην C πρώτα και μετά προχώρα σε άλλες γλώσσες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 15:11, 07-06-13:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Πληροφορικάριος
Στο youtube έχει ωραία πράγμα αλλα αν θες android καλύτερα να μάθεις Java πρώτα.

Συμφωνώ με τους απο πάνω, φτιάξε 4-5 προτζεκτάκια στην C πρώτα και μετά προχώρα σε άλλες γλώσσες.
αμα δεν σιχαινόμουν την c...καλά θα ταν :p

Αρχική Δημοσίευση από vassilis498
ε για αυτό καλύτερα πιάσε μια και λιώστη..

δεν έχει νόημα να τις παίρνεις όλες παραμάζωμα

προτείνω python ή C
λεω να συνεχίσω ολο το καλοκαίρι την Python....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 15:12, 08-06-13:

#17
Γεια χαρά ξανά...
μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει πως δούλευουν οι πίνακες στην Python?
Αν δεν απατώμαι δεν υπάρχουν πίνακες...αλλά λίστες?

θα το καταλάβαινα καλύτερα αν κάποιος μου έκανε μια φυσαλίδα για να το δώ...
ευχαριστώ πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ironboy

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Ironboy
Ο Ironboy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Αθήνας . Έχει γράψει 752 μηνύματα.

O Ironboy after saying that boredom is boring έγραψε στις 16:11, 08-06-13:

#18
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
Γεια χαρά ξανά...
μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει πως δούλευουν οι πίνακες στην Python?
Αν δεν απατώμαι δεν υπάρχουν πίνακες...αλλά λίστες?

θα το καταλάβαινα καλύτερα αν κάποιος μου έκανε μια φυσαλίδα για να το δώ...
ευχαριστώ πολύ
Δεν ασχολούμαι με Python , αλλά τι εννοείς να σου κάνουμε "φυσαλίδα" ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 5,785 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 16:22, 08-06-13:

#19


το bubblesort λέει

η python δεν έχει πίνακες όπως τους ξέρεις στη C και τη C++ ναι, λίστες είναι ( περίπου ), αλλά λειτουργούν και σαν πίνακες. Όπως τους διαχειρίζεσαι στη C το κάνεις και στη python. ( με τη διαφορά ότι εδώ δεν έχει δείκτες ).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 13:21, 09-06-13:

#20
Αρχική Δημοσίευση από vassilis498


το bubblesort λέει

η python δεν έχει πίνακες όπως τους ξέρεις στη C και τη C++ ναι, λίστες είναι ( περίπου ), αλλά λειτουργούν και σαν πίνακες. Όπως τους διαχειρίζεσαι στη C το κάνεις και στη python. ( με τη διαφορά ότι εδώ δεν έχει δείκτες ).
εεε μήπως μπορείς να μου παράθεσεις ένα δείγμα? Πολύ θα βοηθούσες :p

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 15:40, 02-07-13:

#21
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Πάρτε και μια ωραία που κατέβασα τώρα, με αφορμή ένα επιτραπέζιο που μ' αρέσει. Δεν είναι δύσκολη.
Αυτό θα σας εξασκήσει στο αν μπορείτε να εξάγετε πληροφορίες από εκφώνηση, κάτι που πέφτει σε Πανελλήνιες. Δεν απαιτεί πίνακες ή επανάληψη, μόνο απλές δομές ελέγχου.
Άσκηση

Στο επιτραπέζιο παιχνίδι «7 Wonders», οι παίχτες μπορούν να μαζεύουν πόντους νίκης με 7 διαφορετικούς τρόπους. Ένα μονοπάτι είναι μέσω συλλογής επιστημονικών συμβόλων. Στο παιχνίδι υπάρχουν τρία διαφορετικά επιστημονικά σύμβολα, καθένα σε πολλαπλά αντίγραφα: ο τροχός, η ταμπλέτα και ο διαβήτης.

Η αξία των επιστημονικών συμβόλων υπολογίζεται στο τέλος του παιχνδιού και φέρνουν πόντους νίκης με δύο τρόπους:
  1. Κάθε σύμβολο που έχει μαζευτεί n φορές, φέρνει πόντους νίκης.
  2. Επιπλέον, για κάθε ολοκληρωμένο σετ τροχού-ταμπλέτα-διαβήτη, ο παίχτης παίρνει επιπλέον 7 πόντους ως bonus.
Παράδειγμα: η Σοφία έχει μαζέψει στο τέλος του παιχνιδιού 2 τροχούς, 1 ταμπλέτα και 3 διαβήτες. Από το κάθε σύμβολο ξεχωριστά, θα μαζέψει (2)² + (1)² + (3)² = 14 πόντους. Επιπλέον, επειδή έχει ένα ολοκληρωμένο σετ θα πάρει 7 επιπλέον πόντους, οπότε η τελική της βαθμολογία θα είναι 14 + 7 = 21 πόντοι νίκης.

Να γραφεί αλγόριθμος ο οποίος θα δέχεται ως είσοδο τον αριθμό του κάθε επιστημονικού συμβόλου που έχει μαζέψει ένας παίχτης και θα εμφανίζει την τελική του βαθμολογία. Θεωρήστε ότι στην είσοδο θα δίνονται μη-αρνητικές τιμές.
Εκφώνηση από Γιώργος
Ζήτημα να είναι 10-20 γραμμές κώδικας. Και για όσους ξέρουν υποπρογράμματα και συναρτήσεις, υπάρχει μια ωραία επέκταση.
print ("θα μετρησουμε τους βαθμους στο επιτραπέζιο παιχνίδι '7 Wonders'") on=input ("Δωσε ονομα: ") x=int(input ("δωσε βαθμους για τροχό:")) c=int(input ("δωσε βαθμους για ταμπλέτα:")) v=int(input ("δωσε βαθμους για διαβήτη:")) k=x*x j=c*c l=v*v print (" οι ποντοι απο τον τρόχο είναι :",(k)) print (" οι ποντοι απο την ταμπλέτα είναι :",(j)) print (" οι ποντοι απο τον διαβητη είναι :",(l)) print ("Συνολικοι πόντοι για τον/την:",on,"είναι :",k+j+l) if (x<1 or c<1 or v<1): print("Δεν δικαιούσαι Bonus") else: min=0 if (x<c and c<v): min=x elif (c<x and v>c): min=c else: min=v bonus=min*7 print ("Συνολικοι πόντοι μαζί με τα Bonus για τον την:",on,"είναι :",k+j+l+bonus) Γιώργο είναι σωστή η λύση?
Βασικά πρώτα με ενδιαφέρει αν έχω χρησιμοποιήσει σωστά την python ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Fast

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Fast
Ο Fast αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 1,399 μηνύματα.

O Fast έγραψε στις 15:49, 02-07-13:

#22

Αυτό βλέπω τώρα δε μπορούσα να μη το αναφέρω με το που είδα το θρεντ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 15:52, 02-07-13:

#23
Αρχική Δημοσίευση από ThodorisFast

Αυτό βλέπω τώρα δε μπορούσα να μη το αναφέρω με το που είδα το θρεντ.
???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Fast

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Fast
Ο Fast αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 1,399 μηνύματα.

O Fast έγραψε στις 15:52, 02-07-13:

#24
φιξντ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 15:53, 02-07-13:

#25
jet

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Διδακτορικός

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,644 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 18:37, 02-07-13:

#26
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
Σωστό *φαίνεται*, αλλά για να τσεκάρεις την ορθότητα θα πρέπει να το τρέξεις. Αν έχεις linux, απλώς γράψε σε terminal "python 7w.py"

Δοκίμασα να το τρέξω, αλλά κολλάει στα ελληνικά γράμματα. Και δεν έχω χρόνο να το διορθώσω εγώ, για να το τρέξω. Η λογική φαίνεται σωστή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 18:44, 02-07-13:

#27
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Σωστό *φαίνεται*, αλλά για να τσεκάρεις την ορθότητα θα πρέπει να το τρέξεις. Αν έχεις linux, απλώς γράψε σε terminal "python 7w.py"

Δοκίμασα να το τρέξω, αλλά κολλάει στα ελληνικά γράμματα. Και δεν έχω χρόνο να το διορθώσω εγώ, για να το τρέξω. Η λογική φαίνεται σωστή.
ναι οκ...ετρεχε
σωστά πρέπει να ναι και τα αποτελέσματα
ευχαριστωωω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Fast

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Fast
Ο Fast αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και Φοιτητής . Έχει γράψει 1,399 μηνύματα.

O Fast έγραψε στις 18:46, 02-07-13:

#28
Να ρωτήσω και γω κάτι:
(ξεκίνησα python σήμερα)
βάζω:
y = int(raw_input("dwse ari8mo:")
if y < 3 :
print( "kati" )
else :
print( " kati allo")
και βγάζει error τι κάνω λάθος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 08:27, 03-07-13:

#29
Αρχική Δημοσίευση από ThodorisFast
Να ρωτήσω και γω κάτι:
(ξεκίνησα python σήμερα)
βάζω:
y = int(raw_input("dwse ari8mo:")
if y < 3 :
print( "kati" )
else :
print( " kati allo")
και βγάζει error τι κάνω λάθος?
απο τα λίγα που ξέρω στην Python
1ον )ξεκίνα την python 3 και οχι την 2.7 (πχ δεν θα έχεις την raw_input,που θα αντικατασταθεί απο την input)

τα λάθη σου (ΙΣΩΣ ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ PYTHON,ΟΥΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ )
1on Η συνάρτηση raw_input είναι για αλφαριθμητικά.. όχι για αριθμούς..Αρκουσε να βάλεις στην πρώτη σειρά
y=int(input("δωσε αριθμο:")) 2oν Στην Python ,οταν βάζεις εντολές 'if' ,'elif','else' ,'while' ,'for' κλπ κλπ..
η σύνταξη είναι η εξής :

if (y<3): print ("kati") else: print ("kati allo") --->πρόσεξε ποσο 'πιο μεσα' είναι η print...

συνολικα ο κώδικας (που τρέχει σε python 3)είναι...

y=int(input("δωσε αριθμο:")) if (y<3): print ("kati") else: print ("kati allo")

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kiriazispao4ever : 03-07-13 στις 08:32.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stelios1997

Απόφοιτος

Το avatar του χρήστη Stelios1997
Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Απόφοιτος και μας γράφει απο Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 339 μηνύματα.

O Stelios1997 έγραψε στις 09:00, 03-07-13:

#30
Αρχική Δημοσίευση από ThodorisFast
Να ρωτήσω και γω κάτι:
(ξεκίνησα python σήμερα)
βάζω:
y = int(raw_input("dwse ari8mo:")
if y < 3 :
print( "kati" )
else :
print( " kati allo")
και βγάζει error τι κάνω λάθος?
Στην 2.7 μπορεί να γραφεί και έτσι(Με τα απαραίτητα κενά αριστερά από κάθε print.Τα οποία δεν τα βγάζει εδώ.):

y = input("Δώσε τον αριθμό:")
if y<3:
print "Κάτι"
else:
print "Κάτι άλλο"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MakisH (Μάκης)

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη MakisH
Ο Μάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , Φοιτητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 124 μηνύματα.

O MakisH έγραψε στις 09:08, 03-07-13:

#31
Καταπληκτικό το ότι απαιτεί σωστή στοίχιση! Επιτέλους θα μάθει ο κόσμος να γράφει ευανάγνωστο κώδικα και θα βγαίνουν λιγότερο τα μάτια όποιου διαβάζει τεράστιο κώδικα αλλουνού

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stelios1997

Απόφοιτος

Το avatar του χρήστη Stelios1997
Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Απόφοιτος και μας γράφει απο Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 339 μηνύματα.

O Stelios1997 έγραψε στις 20:05, 05-07-13:

#32
Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τί είναι η κλάση και τι ακριβώς κάνει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MakisH (Μάκης)

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη MakisH
Ο Μάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , Φοιτητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 124 μηνύματα.

O MakisH έγραψε στις 20:25, 05-07-13:

#33
ΔΕΝ προγραμματίζω γενικώς σε αντικειμενοστραφείς γλώσσες, ούτε από Python ξέρω, αλλά από κάτι σεμινάρια Java που είχα παρακολουθήσει και από ότι έχω καταλάβει σου μεταφέρω τα εξής:

Μια κλάση είναι ένα "καλούπι" που "γεννάει" αντικείμενα.
Ένα αντικείμενο στον προγραμματισμό μπορείς να πεις ότι είναι κάτι το οποίο έχει όνομα, ιδιότητες, μεθόδους (και ίσως ξεχνάω κάτι).
Π.χ. το αντικείμενο "Stelios1997" θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει τις ιδιότητες: όνομα ("Stelios1997"), τάξη ("Β' Λυκείου"), τοποθεσία ("Λαμία"), αριθμό posts (124) κτλ. Παράλληλα, έχει π.χ. τη μέθοδο "replyToPost".

Όταν λοιπόν καλείς τη μέθοδο "Stelios1997.replyToPost", δηλαδή τη μέθοδο "replyToPost" του αντικειμένου "Stelios1997", τότε το αντικείμενο στέλνει ότι είναι να στείλει, αυξάνει κατά ένα την ιδιότητα "αριθμός posts" του κτλ.

Αντίστοιχα, ένα αντικείμενο είναι το "MakisH". Έχει διαφορετικές τιμές για τις ίδιες ιδιότητες. Τα αντικείμενα λοιπόν "Stelios1997" και "MakisH" προέρχονται από την ίδια κλάση (έστω η κλάση "χρήστης").

Αν τώρα ορίζαμε το αντικείμενο "τυρόπιτα", αυτό δεν προέρχεται από την ίδια κλάση, καθώς έχει διαφορετικές ιδιότητες και μεθόδους. Έχει πχ την ιδιότητα "γεύση", ενώ δεν έχει την ιδιότητα "αριθμός posts". Αντίστοιχα, έχει τη μέθοδο "φαγώσου", αλλά δεν έχει τη μέθοδο "replyToPost" Είναι και τελείως άλλο.

Υπάρχει και η έννοια της κληρονομικότητας. Από μια κλάση τύπου "χρήστης" μπορώ να φτιάξω πχ μια κλάση του τύπου "συντονιστής". Τα αντικείμενα που φτιάχνονται από αυτήν θα έχουν όλες τις ιδιότητες ενός αντικειμένου που προέρχεται από την κλάση "χρήστης", συν μερικές ακόμα ιδιότητες. Άρα η κλάση "συντονιστής" έχει κληρονομήσει μερικές ιδιότητες από την κλάση "χρήστης".

Παρακαλώ διορθώστε με αν έχω κάνει λάθος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stelios1997

Απόφοιτος

Το avatar του χρήστη Stelios1997
Ο Stelios1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Απόφοιτος και μας γράφει απο Κολυμβάρι (Χανιά). Έχει γράψει 339 μηνύματα.

O Stelios1997 έγραψε στις 20:35, 05-07-13:

#34
Αρχική Δημοσίευση από MakisH
ΔΕΝ προγραμματίζω γενικώς σε αντικειμενοστραφείς γλώσσες, ούτε από Python ξέρω, αλλά από κάτι σεμινάρια Java που είχα παρακολουθήσει και από ότι έχω καταλάβει σου μεταφέρω τα εξής:

Μια κλάση είναι ένα "καλούπι" που "γεννάει" αντικείμενα.
Ένα αντικείμενο στον προγραμματισμό μπορείς να πεις ότι είναι κάτι το οποίο έχει όνομα, ιδιότητες, μεθόδους (και ίσως ξεχνάω κάτι).
Π.χ. το αντικείμενο "Stelios1997" θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει τις ιδιότητες: όνομα ("Stelios1997"), τάξη ("Β' Λυκείου"), τοποθεσία ("Λαμία"), αριθμό posts (124) κτλ. Παράλληλα, έχει π.χ. τη μέθοδο "replyToPost".

Όταν λοιπόν καλείς τη μέθοδο "Stelios1997.replyToPost", δηλαδή τη μέθοδο "replyToPost" του αντικειμένου "Stelios1997", τότε το αντικείμενο στέλνει ότι είναι να στείλει, αυξάνει κατά ένα την ιδιότητα "αριθμός posts" του κτλ.

Αντίστοιχα, ένα αντικείμενο είναι το "MakisH". Έχει διαφορετικές τιμές για τις ίδιες ιδιότητες. Τα αντικείμενα λοιπόν "Stelios1997" και "MakisH" προέρχονται από την ίδια κλάση (έστω η κλάση "χρήστης").

Αν τώρα ορίζαμε το αντικείμενο "τυρόπιτα", αυτό δεν προέρχεται από την ίδια κλάση, καθώς έχει διαφορετικές ιδιότητες και μεθόδους. Έχει πχ την ιδιότητα "γεύση", ενώ δεν έχει την ιδιότητα "αριθμός posts". Αντίστοιχα, έχει τη μέθοδο "φαγώσου", αλλά δεν έχει τη μέθοδο "replyToPost" Είναι και τελείως άλλο.

Υπάρχει και η έννοια της κληρονομικότητας. Από μια κλάση τύπου "χρήστης" μπορώ να φτιάξω πχ μια κλάση του τύπου "συντονιστής". Τα αντικείμενα που φτιάχνονται από αυτήν θα έχουν όλες τις ιδιότητες ενός αντικειμένου που προέρχεται από την κλάση "χρήστης", συν μερικές ακόμα ιδιότητες. Άρα η κλάση "συντονιστής" έχει κληρονομήσει μερικές ιδιότητες από την κλάση "χρήστης".

Παρακαλώ διορθώστε με αν έχω κάνει λάθος.
Ευχαριστώ για πληροφορίες τα περισσότερα ήδη τα γνώριζα απλά δεν μπορώ να βρώ σαφή ορισμό για την κλάση.Αυτό που είπες με το καλούπι απλοποιεί κάπως τα πράγματα μες το μυαλό μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 00:40, 07-07-13:

#35
ξέρει κανείς να μου πει πως θα μπορούσα 'να αποθηκεύω' μια απάντηση του χρήστη?
πχ x=int(input("dwse ari8mo")) counter=0 counter2=0 if (x=="2"): counter2=counter2+1 else: counter=counter+1 print (counter,counter2) αυτό που ρωτάω..είναι ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...
κάθε φορά που τρέχει το πρόγραμμα ο κάθε counter να συνεχίζει απο κει που είχε μείνει..
πχ τρέχει το προγραμμα 10 φορές (το κλεινουμε και το ξανανοιγουμε)
καθε φορά ο χρήστης δίνει τον αριθμό 2...
ομως αν το αφήσουμε ετσι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ στο τέλος του προγραμματος θα δίνεται ως έξοδος η τιμη (1)...
εγώ θα ήθελα ..μετα απο 10 φορές να δίνεται η έξοδος 10...

υγ1* Δεν ξέρω αν ο κώδικας που παρέθεσα τρέχει...δεν τον δοκίμασα

υγ2*το προγραμμα θα κλείνει και θα ξανανοίγει ...δεν μιλάω για loop..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kiriazispao4ever : 07-07-13 στις 00:41. Αιτία: προσθηκη παρενθεσης στον κώδικα
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών , Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 532 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 07:05, 07-07-13:

#36
Αν θές να αποθηκέυσεις μόνιμα τιμές στον δίσκο χρησιμοποίησε αρχεία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 12:29, 07-07-13:

#37
Αρχική Δημοσίευση από Πληροφορικάριος
Αν θές να αποθηκέυσεις μόνιμα τιμές στον δίσκο χρησιμοποίησε αρχεία.
το φαντάστηκα οτι κάπως έτσι θα γίνεται ..
θα το ψάξω..ευχαριστωωω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 15:38, 07-07-13:

#38
Αρχική Δημοσίευση από Πληροφορικάριος
Αν θές να αποθηκέυσεις μόνιμα τιμές στον δίσκο χρησιμοποίησε αρχεία.
λοιπον το έψαξα λίγο
και το έκανα ,βέβαια οχι όπως περίμενα (γιατι δεν με αφήνει να γράψω στο αρχείο αριθμούς,παρα μόνο string...αλλά άλλο θέμα)
αυτό που πρόσεξα όμως είναι ότι στο αρχείο ΔΕΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ η τελευταία τιμή
το προγραμμα που έφτιαξα κανει το εξής
1)ρωταεί το χρήστη που πηγε
2)ανάλογα την απάντηση του γραφει στο αρχείο το μέρος που πήγε

εστω οτι τρέχω το προγραμμα 5 φορες...
Σαν είσοδοι δίνονται:
μερος1,μερος1,μερος2,μερος1,μερος3,
Η έξοδος θα έπρεπε να είναι
μερος1
μερος1
μερος2
μερος1
μερος3

Σε μένα ομως η έξοδος είναι
μερος1
μερος1
μερος2
μερος1

ΛΕΙΠΕΙ το μερος3 ..γιατί άραγε? καμιά ιδέα?

αυτή την εντολή χρησιμοποιήσα
arxeio=open("metrhtes.txt","a") και μεσα σε καθε if
arxeio.write("meros(x)\n" (οπου χ είναι ο αριθμός του μέρους ,ανάλογα σε ποια συνθήκη είμαστε..)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MakisH (Μάκης)

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη MakisH
Ο Μάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , Φοιτητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 124 μηνύματα.

O MakisH έγραψε στις 16:02, 07-07-13:

#39
Κάτι παίζει με τη σειρά των εντολών. Δώσε όλο τον κώδικα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 16:06, 07-07-13:

#40
Αρχική Δημοσίευση από MakisH
Κάτι παίζει με τη σειρά των εντολών. Δώσε όλο τον κώδικα.
print ("ΓΡΑΦΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ") print ("ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: Α,Π,Ι,ΠΑ,Σ") meros=str(input('ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ Η ΘΑ ΠΑΣ :')) ca=0 cp=0 ci=0 cpa=0 cps=0 arxeio=open("metrhtes.txt","a") if (meros=="Α"): ca=ca+1 arxeio.write("Α\n") elif (meros=="Π"): cp=cp+1 arxeio.write("Π\n") elif (meros=="Ι"): ci=ci+1 arxeio.write("Ι\n") elif (meros=="ΠΑ"): cpa=cpa+1 arxeio.write("ΠΑ\n") elif (meros=="Σ"): cps=cps+1 arxeio.write("Σ\n") else: print ("ΛΑΘΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ"); οι μετρητές ξέρω οτι τιποτα δεν κάνουν απλά επεδίωκα να γίνει αλλιώς το πρόγραμμα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kiriazispao4ever : 07-07-13 στις 16:18.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MakisH (Μάκης)

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη MakisH
Ο Μάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , Φοιτητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 124 μηνύματα.

O MakisH έγραψε στις 16:09, 07-07-13:

#41
Ως "μέρος 3" εννοείς το "ΠΑ"; Γιατί έχεις κάνει λάθος στο σχετικό elif. Έχεις δυο elif για το "Π" και κανένα για το "ΠΑ".

Συνεπώς, όταν εσύ δίνεις "ΠΑ", απλώς δεν γράφεται τίποτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 16:17, 07-07-13:

#42
Αρχική Δημοσίευση από MakisH
Ως "μέρος 3" εννοείς το "ΠΑ"; Γιατί έχεις κάνει λάθος στο σχετικό elif. Έχεις δυο elif για το "Π" και κανένα για το "ΠΑ".

Συνεπώς, όταν εσύ δίνεις "ΠΑ", απλώς δεν γράφεται τίποτα.
οχι οχι...αυτο καταλάθος σβήστηκε..(ειχε κανονικά ονοματα το προγραμμα απλά τα εσβησα..)
ΓΕΝΙΚΑ δεν αποθηκευει στο .txt το τελευταία τιμή που δίνεται..ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑΙ ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MakisH (Μάκης)

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη MakisH
Ο Μάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , Φοιτητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 124 μηνύματα.

O MakisH έγραψε στις 16:21, 07-07-13:

#43
Το αρχείο πότε το βλέπεις; Την ώρα που είσαι στο τελευταίο τρέξιμο, χωρίς να κλείσεις το πρόγραμμα; Αν το κλείσεις μπορείς να δεις την τελευταία καταχώρηση; Αν το ξεκινήσεις πάλι χωρίς να γράψεις κάτι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 16:24, 07-07-13:

#44
Αρχική Δημοσίευση από MakisH
Το αρχείο πότε το βλέπεις; Την ώρα που είσαι στο τελευταίο τρέξιμο, χωρίς να κλείσεις το πρόγραμμα; Αν το κλείσεις μπορείς να δεις την τελευταία καταχώρηση; Αν το ξεκινήσεις πάλι χωρίς να γράψεις κάτι;
Βασικά ναι..ΛΥΘΗΚΕ
πατουσα f5 (προγραμματιζω στο idle )
και κοιτουσα τα αποτελεσματα...ΜΟΛΙΣ κλείσω ομως το idle μου το εμφανίζει..
ευχαριστώώώώώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MakisH (Μάκης)

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη MakisH
Ο Μάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , Φοιτητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 124 μηνύματα.

O MakisH έγραψε στις 16:26, 07-07-13:

#45
Μάλλον περνάει από κάποιο προσωρινό αρχείο ή τέλος πάντων κάνει κάποιο τέτοιο "κόλπο", ίσως και για μεγαλύτερη ταχύτητα.

(και να σκεφτείς ότι δεν ξέρω python )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 16:53, 07-07-13:

#46
Αρχική Δημοσίευση από MakisH
Μάλλον περνάει από κάποιο προσωρινό αρχείο ή τέλος πάντων κάνει κάποιο τέτοιο "κόλπο", ίσως και για μεγαλύτερη ταχύτητα.

(και να σκεφτείς ότι δεν ξέρω python )
ποιος ξέρει τι κάνει
και εγω μην φανταστείς ...
μια if ,μια print και ενα while ΨΙΛΟ-ξέρω :p

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 14:53, 14-07-13:

#47
Γειααα
Αυτή την φορά θέλω να κάνω ένα πρόγραμμα σε ubuntu (είμαι 99.99999999999 άσχετος απο ubuntu ),στο οποίο θα ζητάει όνομα
και κωδικό και αν δίνονται δυο φορές λάθος να ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ,ύστερα απο 2(πχ) λεπτά..
βέβαια τίθεται το ζήτημα του root,αλλά ελπίζω να υπάρχει τρόπος
η απορία μου είναι :
import os os.system("sudo shutdown -h now") πρώτον γιατί δεν τρέχει? (λογικά το ζήτημα του 'root')
και δεύτερον πως μπορώ να ανοίγω αρχεία ?
πχ σε c++

system("start crhome.exe"); εδώ ανοίγει τον chrome.
Σε python ?
Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

infinity (Παναγιώτης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη infinity
Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 188 μηνύματα.

O infinity έγραψε στις 12:12, 17-07-13:

#48
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
Γειααα
Αυτή την φορά θέλω να κάνω ένα πρόγραμμα σε ubuntu (είμαι 99.99999999999 άσχετος απο ubuntu ),στο οποίο θα ζητάει όνομα
και κωδικό και αν δίνονται δυο φορές λάθος να ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ,ύστερα απο 2(πχ) λεπτά..
βέβαια τίθεται το ζήτημα του root,αλλά ελπίζω να υπάρχει τρόπος
η απορία μου είναι :
import os os.system("sudo shutdown -h now") πρώτον γιατί δεν τρέχει? (λογικά το ζήτημα του 'root')
και δεύτερον πως μπορώ να ανοίγω αρχεία ?
πχ σε c++

system("start crhome.exe"); εδώ ανοίγει τον chrome.
Σε python ?
Ευχαριστώ
το αντίστοιχο για linux ειναι το halt, απλα γραψε os.system("halt"); και θα εισαι μια χαρα.
σε c/c++ μπορεις να διαβασεις αρχεια ανακατευθυνοντας την ροη στο standard IO καπως ετσι:

freopen("test.in", "rt", stdin); για αναγνωση
freopen("test.out", "wt", stdout ); για εγγραφη

για python θα υπαρχει κατι αντιστοιχο φανταζομαι βλεπε http://docs.python.org/2/tutorial/inputoutput.html
παραγραφος 7.2
good luck

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 14:07, 17-07-13:

#49
Αρχική Δημοσίευση από infinity
το αντίστοιχο για linux ειναι το halt, απλα γραψε os.system("halt"); και θα εισαι μια χαρα.
σε c/c++ μπορεις να διαβασεις αρχεια ανακατευθυνοντας την ροη στο standard IO καπως ετσι:

freopen("test.in", "rt", stdin); για αναγνωση
freopen("test.out", "wt", stdout ); για εγγραφη

για python θα υπαρχει κατι αντιστοιχο φανταζομαι βλεπε http://docs.python.org/2/tutorial/inputoutput.html
παραγραφος 7.2
good luck
αντιστοιχο σε ποιο?
σε έχασα ...στο να κλείσει τον υπολογιστή?

γιατι να γραψω os.system ("halt")

τι ακριβώς ειναι το ''standard IO".Το έχω δει πολλές φορές,αλλά δεν του έδωσα τόση βάση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής . Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 15:49, 29-07-13:

#50
# -*- coding: utf-8 -*- theseis=[" ", "Θ1", "Θ2", "Θ3", "Θ4", "Θ5", "Θ6", "Θ7", "Θ8", "Η1", "Η2", "Η3", 'Η4', 'Η5', 'Η6', 'Η7', "Η8", "Ζ1", "Ζ2", "Ζ3", "Ζ4", "Ζ5", "Ζ6", "Ζ7", "Ζ8"] pioni=str(input('pioni:')) theseis=str(input('thesi:')) if (pioni=="ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ"): theseis=theseis[theseis+1] print (theseis) προσπαθω να καταλαβω πως λειτουργουν οι λιστες...
το συγκεκριμένο ,(αποτυχημένο) προγραμμα υποτιθεται ,οτι ο χρήστης δίνει σαν είσοδο ,ενα πιόνι(σκακιου) ,και την θεση του...
και ο υπολογιστής θα εμφανίσει τις πιθανές θέσεις που μπορεί να πάει..
το θέμα είναι ,οτι δεν έχω καταλάβει καλά τις λίστες...στο συγκεκριμένο παράδειγμα μπορει να μου πει κάποιος πως θα μετακινηθώ μια θεση ΜΠΡΟΣΤΑ στην λιστα "theseis" ,δηλαδη αν είμαι στην theseis[0] ,να παω στην theseis[1]...


υγ* ξερω οτι και να παω μια θεση μπροστά ετσι οπως εχουν δηλωθει οι θεσεις στην λίστα το πιονι θα μετακινηθει μια θεση δεξια ...και οχι μπροστα

υγ2* ξερω οτι δεν ειναι μονο αυτες οι θεσεις στ σκακι

ερωτηση 2 (πιο απλη):

θα μπορουσα την παραπανω λιστα να την δηλωνα:

theseis["θ1","θ2","θ3",κοκ, "Η1","Η2",Η3,ΚΟΚ, ΚΟΚ....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    arnold

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους