Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 75,944 εγγεγραμμένα μέλη και 2,557,818 μηνύματα σε 66,990 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 1644 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο iSchool.

Εγγραφή Βοήθεια

Βοήθεια/Απορίες στα Αρχαία

agg1991 (Αγγελική)

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη agg1991
H Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και μας γράφει απο Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 6 μηνύματα.

H agg1991 oh la la!!!!!!!!! έγραψε στις 13:32, 23-09-10:

Γεια σας :/ αχχ δεν εχω ιδεα απο αρχαια θελω μια μικρη βοηθεια αν ειναι ευκολο...!plz!
θελω παραγωγα απο το ουσαν !!και εχω να κλινω:του σιτου

αυτα...!αν μπορειτε plz!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 2 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

maria.... (Μαρία)

Μαθητής Γ' λυκείου

Το avatar του χρήστη maria....
H Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου . Έχει γράψει 1,482 μηνύματα.

H maria.... έγραψε στις 17:37, 23-09-10:

Θα μπορούσατε να μου πείτε από εισαγωγή του Ξενοφώντα τι ερώτησεις είχαν πέσει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 2 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dgsvids

Μαθητής Γ' λυκείου

Το avatar του χρήστη dgsvids
Ο dgsvids αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών , Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 28 μηνύματα.

O dgsvids ποτε δεν ειναι αργα! έγραψε στις 19:14, 23-09-10:

Καλησπερα , μπορω να εχω μια βοηθεια για το ρημα"παρεσκευάζοντο" ?

Συγκεκριμενα, μας το ζητησε σε ολους τους χρονους,μονο στον 3ο πλυθηντικο..Εχω δει καποια παραδειγματα με ενα αλλο ρημα στην γραμματικη αλλα δεν ξερω αν ειναι το σωστο..Ευχαριστω

Παράθεση

Boom

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,264 μηνύματα.

O Boom neanikos-provlimatismos.blogspot.gr έγραψε στις 19:26, 23-09-10:

Σαν το ελύοντο νομίζω είναι, έχω χρόνια να ασχοληθώ βέβαια.

Παράθεση

dgsvids

Μαθητής Γ' λυκείου

Ο dgsvids αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών , Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 28 μηνύματα.

O dgsvids ποτε δεν ειναι αργα! έγραψε στις 19:35, 23-09-10:

ευχαριστω,θα το κοιταξω..κι εγω εχω χασει επαφη εδω και χρονια και προσπαθω τωρα να τα συμμαζεψω καπως πριν πεσω για τα καλα στα βαρια!

Παράθεση

αδαμαντια52071 (Χακουνα Ματατα)

Μαθητής Γ' λυκείου

Το avatar του χρήστη αδαμαντια52071
H Χακουνα Ματατα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Σύρος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.

H αδαμαντια52071 έγραψε στις 19:35, 23-09-10:

το παρασκευαζοντο ειναι ...γ πληθυντικο παρατατικο.μπορεις να το βρεις και να το δεις να κλινετε οπως το ελυοντο το οποιο ειναι στην σελιδα 168 στο ασπρο βιβλιο που λεει απο εξω γραμματικη της αρχαιας ελληνικης γυμνασιου-λυκειου(ενα ασπρο-κοντοχοντρο)

οποτε παει --->ενεστωτας παρασκευαζονται
παρατατικος παρεσκευαζοντο
μελλοντας παρασκευασοντο
αοριοστος παρεσκευασαντο

υπαρχουν βεβαια και αλλοι χρονοι ο παρακειμενος και ο υπερσυντελικος αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρη για τον τυπο το παρακειμενου.μπορεις να το δεις βεβαια εκει που στο ειπα...και εγω τωρα διαβαζω για επαναληπτικο τεστ αρχαιων πανω σε αυτα

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χαρά. : 26-09-10 στις 16:29. Αιτία: merge
Παράθεση

dgsvids

Μαθητής Γ' λυκείου

O dgsvids ποτε δεν ειναι αργα! έγραψε στις 19:43, 23-09-10:

ευχαριστω αδαμαντια,μπορεις να μου πεις μηπως ο παρακειμενος και ο υπερσυντελικος που εχει στο παραδειγμα αν ισχυει στο ρημα που θελω?

α οκ μου απαντησες ηδη στο ερωτημα! :-) σε ευχαριστω πολυ!

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χαρά. : 26-09-10 στις 16:30. Αιτία: merge
Παράθεση

Lefteris278 (Λευτέρης)

Φοιτητής

Το avatar του χρήστη Lefteris278
Ο Λευτέρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 20 ετών , Φοιτητής του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θράκης (Αλεξανδρούπολη) και μας γράφει απο Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 101 μηνύματα.

O Lefteris278 δν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή, μόνο στιγμές έγραψε στις 19:47, 23-09-10:

ενεστ: παρασκευάζουσι(ν)
πρτ: παρεσκεύαζον
μλλ:παρασκευάσουσι(ν)\
αορ:παρεσκεύασαν
κ.τ.λ μετα δν θυμάμαι έχω καιρό να ασχοληθώ..!

οπα, ενεργητικη το έκανα..τέσπα.συγνώμη!!

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χαρά. : 26-09-10 στις 16:30.
Παράθεση

αδαμαντια52071 (Χακουνα Ματατα)

Μαθητής Γ' λυκείου

Το avatar του χρήστη αδαμαντια52071
H Χακουνα Ματατα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Σύρος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.

H αδαμαντια52071 έγραψε στις 20:51, 23-09-10:

ισχυει ισχυει αλλα και εγω δεν ξερω να σχηματισω το συγκεκριμενο καλα και δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου γι αυτο.αυτα!!πως σου φαινεται το σχολειο?

Παράθεση

Σίμος53101

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Σίμος53101
Ο Σίμος53101 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 18 ετών . Έχει γράψει 134 μηνύματα.

O Σίμος53101 έγραψε στις 21:08, 23-09-10:

Οι καταλήψη του παρακειμένου είναι "νται" και του υπερσυντέλικου "ντο". Οπότε λογικά είναι:
Παρακείμενος: παρασκευάζονται
Υπερσυντέλικος: παρεσκευάζοντο
Δεν είμαι όμως σιγουρος για το θέμα....Xμμμμμμμμμ..............

Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους